dag19_thumb

På egen hånd i Key West, pool i tordenvejr, friterede konkylier og en sær restaurant

31. juli 2012

Key West er en hippie ø, og lige noget for min mor :) Træhusene er lave, med minimum én hængekøje på deres veranda. Rundt omkring i gaderne går fritgående høns, og der findes kun én gade hvor der er fest, farver og butikker – alle andre gader er fuldstændig tomme, og kun hanernes galen kan høres.

Fra morgenstunden tog vi en dukkert på stranden ved øens vestligeste punkt. Vi havde læst i rejsebøgerne at denne strand uden tvivl var den bedste på øen. Hvis det er rigtigt, så har jeg ikke så store forventninger til strandene vi skal besøge i morgen. Den var i hvert fald ikke hvad vi havde set på billederne.

Til middag bestilte vi en pizza ved Papa John, som vi tog med hjem på hotellet og spiste på vores balkon. En pepperoni pizza med hvidløgsdip. Yep, du læste rigtigt, hvidløgsDIP. Man dypper simpelthen pizza-stykket i dippen, som var det chips. Ud over det, så er vores hotelværelse virkelig skønt, vi fortryder ikke at vi valgte at bruge lidt ekstra penge her.

Mens vi sad og guffede, begyndte det at lyne, tordne og regne. Det regner typisk en gang om dagen, men ofte i kort tid, tilgengæld er det vild regn, og ikke bare et par dråber. Vi besluttede os for at hoppe i poolen – mens det stadig regnede. Det var faktisk rart, luften er jo stadig varm, og poolen selvfølgelig også, men regnen var kold. Skønt :)

Vi hoppede i bad, og tog det pæne tøj på, for nu var det tid til solnedgang ved Mallorys Squaere.

Bemærk Michaels myggestik fra vores tur i Everglades. Han talte dem igår – ikke mindre end 109 stik har han fået. Jeg slap med ca. 40. Jeg har ikke talt dem :) Det er vildt så meget det klør når man kommer ud i sådan et fugtigt vejr, skulle jeg hilse og sige.

Solnedgangen var mindst lige så smuk, som den vi så ved Sanibel.

I rejsebøgerne havde vi læst, at øen havde to madspecialiteter: fritterede konkylier og Key Lime tærte. Vi gik tilfældigvis forbi et sted hvorfra de solgte disse konkylier, og vi blev enige om at give det et forsøg. Jeg vil afsløre at vi ikke har tænkt os at spørge efter opskriften.

Efter solnedgang begyndte alle gøglerne at spille op til dans. Der var flammekastere, springgymnaster og sabelslugere overalt! Rygtet siges at disse folk ene og alene lever af deres tips (drikkepenge) fra disse gade-shows.

Vi gik rundt for at se os omkring efter et god spisested. “BUSHMAAAAAN!!!!” en kulsort mand springer fra en stol frem mellem to palmeplade. Jeg blev herre forskrækket! Og det blev damen som gik få skridt bag mig også. Jo jo, sådan kan man jo også tjene sine tips :)

Vi fandt en hyggelig cubansk restaurant, hvor væggene var ét stort håndmalet billede af det cubanske bymiljø. Personalet udgjorde fem personer: Tjener 1, går tre skridt, står og ligner en der ikke ved hvor han er, går tre skridt igen, vender rundt, og går ud mod køkkenet. Tjener 2, en meget stor mand, der helt åbenlyst står og smiler alt alt for meget til mig. Tjener 3, Sue fra Thailand. Den eneste der virker nogenlunde normal. Tjener 4, en lav fuld mand. Tjener 5, bossen! Åleslank dame i blåt suit, rød læbestift, page og må konstant gå rundt og holde øje med personalet.

Vi var den heldige vinder af tjener 4. Jeg er sikker på at han var fuld. Vi bestilite to drinks, og en menu der bestod af de tre mest bestilte cubanske retter. Det eneste der gik smertefrit, var vores (meget stærke) drinks.

Herefter gik alt galt. Michael fik en forret han ikke havde bestilt. Han endte dog med at få det rigtige – men til at dele med mig. Ved et tilfælde fik jeg også min portion, fordi to kokke havde taget ordren ind. Alt imens det her sker, står tjener 2 hele tiden og skuler over mod mig. Han tjekker af og til også Michael ud. For at vurdere om han havde en chance, går jeg ud fra. Vi ser ikke tjener 1 lave noget som helst brugbart de tre kvarter vi sidder i butikken. Men hvad, maden var god, og jeg fik mit livs første doggybag med derfra.

Hjemme på hotellet er det igen begyndt at tordne og lyne. Vi bor på hotellets øverste etage, men da dette betyder 3. etage, er jeg ikke nervøs for at ligge mig til at sove. Godnat :)