dag2_thumb

Gå-tur i Berlin

13. juli 2012

Efter en skøn morgenbuffet gik turen først mod East Side Gallery. Et stykke af muren er bevaret, og det tiltrækker tilsyneladende samtlige af Berlins turister, her i uge 28. I hvert fald var dét det eneste sted hvor vi ikke følte os alene. Smuk grafittikunst var malet langs hele den ene side, godt en kilometer ud.

Herefter besluttede vi os for en gåtur til TV-tårnet. På kortet var der et krumspring derover, men i bagklogskabens lys var det måske bedre at vi havde taget metroen. Men hva, hvis vi havde gjort det havde jeg gået glip af det fantastiske syn af en meget overrasket Michael, da en due sked direkte på hans sko. Ha, jeg griner stadig lidt af det.

Fra morgenstunden regnede det lidt, men i takt med at vi nærmede os TV-tårnet, jo mere begyndte det at regne. Vi tog et hurtigt kig ind i den tilknyttede souvenirbutik, for derefter at sætte kursen mod læ for regnen. Vi fandt en hyggelig cafe hvor vi fik en sandwich og varm kakao.

Caféen var placeret nærmest klods op af checkpoint charlie. Det regnede stadig en smule, hvilket medvirkede til en lidt kaotisk oplevelse heromkring. Alle søgte ly under halvtagene – eller i museet “Haus am Checkpoint Charlie”. Den idé var vi dumme nok til at hoppe med på. Efterfølgende var det en lidt tam fornemmelse at have givet 12.50 euro hver, for et museum der var så uoverskueligt. Men vi blev klogere – og har stadig nogle ting vi lige skal have googlet lidt nærmere :)

Lige i nærheden var der et gratis udendørs galleri omkring 2. verdenskrig. Et meget mere brugervenligt galleri, og iøvrigt også mere elegant design (vi er vel nørder).

Herfra gik vi forbi Sony Center i midtbyen på Potsdamer Platz, samt på parkvandring i Tiergarden. På turen gik vi forbi “Grosser Stern”; trafikken omkring mindede på mange måder om triumfbuen i Paris, hvor vi sammen rejste til i 2009.

På gå-ben gik turen herefter mod Brandenburger Tor. På vejen tog vi billeder af den massive mindestatue til ære for de døde soviettiske soldater.

I nærheden lå også Holocaust mindestenene, som altså skal opleves i levende live, billederne kan dårligt forklare den følelse man står med, når man befinder sig midt imellem de kæmpe sten!

Regnen piskede ned, og vi løb i retningen mod midtbyen, hvor Michael fik købt sig en trøje – både fordi den eneste han havde med, nu var våd, og fordi hans ekstra T-shirts stadig ligger i tørretumbleren i Aarhus – dumt ;)
En sandwich på subway, og så på hovedet i seng med et spil Monopoly (på tablet, bare rolig!), var hvad vi kunne få resten af aftenen til at gå med – for vi var trætte i de stakkels ben!

Tags:, , ,