dag17_thumb

En tur med kaptajnen og 24 kilometer på cykel i Everglades

29. juli 2012

Turen gik fra morgenstunden mod endnu en bådtur – Captain Doug!

Da vi satte os i båden, kom Rasmus Klumps ven igen, og satte sig lige ved siden af mig. Det er så kæmpe enorm en fugl, jeg er sikker på at den kan stikke mine øjne ud med et snuptag! Og ja, jeg var bange for den – også selvom Rasmus Klump er meget sød.

Under turen fik vi fodret de sultne vaskebjørne, med noget der lignede saltstænger. Om det også var det, det ved jeg ikke, jeg glemte at spørge :)

Under vandet fik vi også hurtig at se en søko. Så hurtigt at vi desværre ikke fik taget et billede. En søko er et pattedyr, og skal derfor tit op for at trække vejret. Selvom søkoen ingen naturlige fjender har, er den alligevel en meget truet dyreart – fordi vi mennesker slår dem ihjel på grund af forurening, fiskenet og fordi bådene sejler ind i dem.

Der var desværre ingen alligatorere at se på vores tur. Men en hel alligatorfri dag blev det ikke. Vi kørte til Shark Valley, hvor vi parkerede bilerne, og lejede to cykler. Det var kun muligt at komme ind i Everglades på gåben, cykel eller med tramp, som kørte hver time. Da vi dukkede op var der to timer til at der var plads på den næste tramp. Derfor var cyklerne at foretrække.

Efter at Michael havde skrevet under på at vi kunne dø på cykelturen – og at han havde alt ansvar for mig også, var det tid til at cykle de dødsensfarlige 24 kilometer, midt i naturreservatet Everglades. No kidding, jeg skulle aldrig cykle den tur en mørk aften!

Vi så mange forskellige fugle, som jeg har forsøgt at google navnene på. Eneste gevinst jeg fik, var på denne fugl, som kaldes en Anhinga. Fuglen har et gennemsnitligt vingefang på over 1 meter.

Michael var bedst til at spotte dyrene omkring os. Men denne baby alligator i sumpen langs cykelstien så jeg først! :)

Og så hilste vi på Jesper:

Som viste dig at være en græshoppe, da jeg googlede den senere :P Men Jesper kaldte vi ham – og alle hans kloner under resten af turen.

Halvvejs på turen var der et udkigstårn, hvorfra området og cykelruten kunne ses fra afstand.

Og sidst på vores tur spottede Michael denne Florida softshell skildpadde, som er en af de hurtigste skildpadder på land.

Den ser ikke så stor ud på billedet, men jeg lover jer at den var kæmpe! Det var ikke sådan en lille sød en vi herhjemme har i terrarie.

Vi havde taget vores solcreme på spray med ud på cykelturen – ligesom deosprays i DK. Desværre viste det sig at der næsten ikke var mere solcreme tilbage i sprayen – det mærker vi begge til nu, efter indtjekning på hotellet i Homestead. Jeg har smurt hele min skulder ind i bedøvende savle, for at have en chance for at sove. Jeg tror jeg tager både solcreme og mere tøj på i morgen – selvom vi tager mod strandparadiset Key West.