dag10_thumb

Elvis og Memphis

22. juli 2012

Ovenpå en hård dag i fredags, var det ikke noget problem for os at sove, selvom selve værelset var en katastrofe :)

Vi skyndte os videre i programet: Turen gik mod Tupelo – Elvis Presleys fødeby. Turen hertil gik gennem staten Mississippi hvor vi besøgte velkomstcentret for at finde lidt informationer omkring åbningstiderne osv.


Da det blev tid til at spise, blev vi inspireret af et af de mange store reklameskilte som er opsat langs motorvejen. Vi tog på “Sonic” hvis varemærke bl.a. er at lave specielle hotdogs. Disse hotdogs bliver bestilt via et højttaleranlæg som vi kender fra McDonalds drive-ind i DK. Men bilen bliver holdende, og ud kommer en servitrice på rullestøjter, med maden på armen!

Både Michael og jeg fik en oksekød hotdog med guacamole, ost, tomater, jalapenos, og løg serveret på en birkes bolle. Hertil fritter og sodavand. Deres brød er generelt ikke noget at råbe hurra for, og drive-in oplevelsen var måske større end selve maden :) Har jeg forresten fortalt at sodavand er ligeså billigt som en flaske vand? For en stor sodavand (stor, som i amerikaner STOR) giver vi max 1 dollar. Det svarer til seks danske kroner!

Vidste i at Elvis havde en dødfødt tvilling? Jeg vidste det i hvert fald ikke. Jeg blev meget klogere på museet ved Elvis’ hus, hvor han boede fra han blev født, til han var 13 år.

Elvis og hans forældre var meget fattige, og boede i et lille træhus med kun to rum: et soveværelse og et køkken. Jeg tror vores hotelværelse er større end hvad hele deres hus fyldte. Tankevækkende!

Vi besøgte også kirken hvor Elvis og hans familie hver søndag og onsdag tilbragte deres tid. Selve kirken var renoveret, men konstrueret så den så ud præcis som dengang Elvis tilbragte hans tid der. I kirken fortalte Elvis’ gamle nabos datter om flere historier fra tiden med Elvis. Elvis’ gamle legekammerat Guy Harris rendte desuden også rundt på stedet og fortalte røverhistorier om hans barndom med Elvis. Derudover blev der vist en film.

For at komme til Sun Studio, studiet hvor blandt andre Elvis indspillede hans første sange, krydsede vi endnu en stat: Tennessee.

Også artister som Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, Carl Perkins, Charlie Rich, B. B. King, Rufus Thomas Howlin’ Wolf og mange andre musikere indspillede deres første sange her. Vi fik en guidet tur på små 30 minutter. Michael købte en T-shirt i souvenir butikken, og så var vi ellers på farten igen.

Efter en uheldig fredag valgte vi at tjekke ind på et hotel som var lidt mere luksuriøst end de andre vi har været på: Elvis Presley Heartbreak Hotel. Hotellet ligger på Elvis Presley Blvd. lige overfor Graceland, og er en del af et større Elvis område. Lobbyen var specielt indrettet med gamle 70’er sofaer og plystelefoner. Her kunne man sidde og se Elvis’ film på nogle rigtig gamle fjernsyn.

Vi spiste vores aftensmad på hotellet (en burger med fritter til Michael, og en kyllingesalat til mig), imens vi så koncert ;)

Udenfor var der elendigt vejr. Tordenvejret var så tæt på, at alt strømmen på hotellet gik i 2 sekunder – hvilket resulterede i at vores WiFi ikke virkede resten af aftenen!